Остава по-малко от месец до Конгреса на БФС на 15 март, а очакванията са, че ще се разрази истинска битка за президенсткия стол на Борислав Михайлов, ако оставката му бъде приета.

Преди няколко дни Георги Градев пусна завоалиран пост в социалните мрежи ясно визирайки, че Георги Иванов-Гонзо ще бъде кандидатът, когото сегашното управление на футболната централа ще подкрепи и който формално ще бъде издигнат от няколко клуба.

Според информация на  колегиге от „dsport“ футболните ръководители по региони вече са били информирани от високите етажи на Бояна, че именно Гонзо ще бъде техният кандидат. Очаква се кандидатурата на Георги Иванов да бъде официализирана в най-близко бъдеще.

В същото време на първия мач от пролетния дял на шампионата между Хебър и Локомотив София се появи настоящият изпълняващ длъжността президент на БФС Михаил Касабов, който замени подалия оставка Боби Михайлов. Това дава основания да се смята, че Касабов също има намерение да се яви като кандидат на конгреса. Преди дни той бе и на мача за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА 1948.

Предстои да разберем дали и кога кандидатурите на двамата ще бъдат официализирани, като, ако очакванията се оправдаят, то това ще означава, че има сериозно разцепление в сегашното ръководство на БФС, което все още работи оперативно.

До момента претенции за поста вече изявиха официално Димитър Бербатов, Георги Градев, Христо Крушарски, Манол Иванов и Илиан Стоянов.