Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов и членът на екипа му Стилиян Петров гостуваха в предаването "120 минути" по bTV, за да коментират предстоящия изборен конгрес на футболната централа. Те заявиха, че вече 3 години няма правила, но изразиха надежда, че все пак следващият конгрес, насрочен за 15 март, ще бъде прозрачен и ще премине без машинации.

"Ние идваме от спорт, който е свързан с труд, амбиция, упорство, инат, характер - всички качества, нужни за да успееш в живота. Дори и да има моменти, в които виждаш, че се удряш в стена, ти си казваш "Трябва да я пробия или да скоча над нея" и продължаваш напред, за да стигнеш там, за където си тръгнал. Мисля, че дисциплината и качествата, които сме развили покрай спорта ни помагат, за да можем да извървим този 3-годишен път. Къде по-лесно, къде по-трудно, но крачим напред.", заяви Бербатов пред телевизията.

"Вече 3 години виждаме, че няма правила в тази борба. Прескачат се или не се спазват. Ние от три години се борим с това. Винаги гледаме с положителна нагласа, че нещата ще се случат. Въпреки че не се спазват определени правила, ние ще стигнем до края, който се вижда", продължи голмайстор №1 в историята на нациолния тим.

“Ако конгресът се проведе по прозрачен начин, не мисля, че някой би имал очите да обжалва. Подготвяме се за някакви номера, заради неща, които са се случвали преди, но все пак имаме обещание на Михаил Касабов, че всичко ще е прозрачно и по правилата и ние го призоваваме да ги спазим. Апелирам той или Изпълкомът, ако е колективно решение, да позволят да има журналисти за конгреса, за да се покаже, че всичко е нормално”, добави той.

“Ние вече имаме 3 години опит в тази битка. Надявам се и другите кандидати да обиколят страната, както ние го правим вече трети път, за да покажем уважение на всички. Ако ти си кандидат президент и не обиколиш страната, за да запознаеш хората със стратегията си, после с какви очи ще искаш те да гласуват за теб?", попита Бербатов.

“Нас ни интересува какво ние правим. Нашата кампания винаги е била позитивна и казваме на клубовете, че искаме да градим и да гледаме напред. Достатъчно имаше обиди, ние сме се обединили да кажем на клубовете, че сме се борили всички заедно и да приключим борбата, за да започнем да градим”, уточни бившият стрелец на Манчестър Юнайтед.
 
"Сблъсквахме се с много неща. Много неща, за които не бяхме подготвени. Аз не мисля, че някой може да е подготвен за една такава битка. Не мисля, че и в друга федерация се е водила такава битка - 3 години, с различни прийоми, с постоянно говорене не за футбол, а изцяло за съдилища, конгреси, политика. Хората си правят заключения, без да вникнат в това, което искаме да направим", каза Стилиян Петров.

"Нещата, които излязоха в последните няколко месеца - че не сме заедно, че сме разделени. Това е една голяма лъжа. Димитър ме познава много добре и знае моята лоялност. Знаехме, че тази битка ще бъде дълга, той знае моята позиция. Аз ще го подкрепям до края, независимо какъв е резултатът. Вече трети път обикаляме страната, показваме уважение към футболната общественост. Това е неизбежна част българския футбол да върви напред", добави Стенли.

"Когато няма какво да криеш, не виждам какъв е проблемът да има излъчване на конгреса. Тогава може да се види как протича един конгрес. Общността може също иска да види как се случват нещата, как се води един конгрес, какво се прави. Футболът е феномен. Когато не криеш нищо, защо да не пуснеш медиите?”, завърши бившият капитан на България.