С факелно шествие, поетичен рецитал, венци и цветя Национална спортна академия отдаде почит към своя патрон – Васил Левски, отбелязвайки 151 години от неговата гибел. Академичната общност, официални гости, ученици и деца се поклониха пред безсмъртния подвиг на Апостола на свободата. Във възпоменателната церемония, предвождана от Студентския съвет на НСА, ректорът проф. Красимир Петков и академичното ръководство поднесоха венец и цветя.

Звън на камбани, факелно шествие и прочувствени стихове припомниха величавото дело на Левски, белязано от саможертвата: „Ако спечеля, печели цял народ. Ако загубя, губя само мене си“. С огъня на факлите участниците отправиха призив за осъзнаване и единение с примера и заветите на Васил Левски, със светлината на неговите ценности и идеи, които ние, неговите наследници, сме призвани да помним и следваме, за да има родината ни бъдеще.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на район „Студентски“ Петко Горанов, ректорът на НСА (в периода 2003-2012 г.) проф. Лъчезар Димитров, ректорите на Висшето училище по телекомуникации проф. Миглена Темелкова и на Лесотехническия университет - проф. Иван Илиев, членовете на Съвета на настоятелите Михаил Кръстев, Димитър Дилчев и Елена Атанасова, председателят на ВОН-КНСБ проф. Лиляна Вълчева, шесткратната световната шампионка по самбо Мария Оряшкова, директорите на 23 ДГ „Здраве“ - Милена Митова и на 191-во ОУ – Савина Игнатова и др.

В програмата, осъществена от Олимпийския клуб на НСА, участваха деца от 23-та детска градина „Здраве“, както и ученици от няколко столични училища - 191-во ОУ „Отец Паисий“, 35-то СЕУ „Добри Войников“ и Националната финансово-стопанска гимназия, водени от техните учители. Всички те посетиха след честването Образователния и олимпийски център на НСА, където научиха интересни факти за историята на Академията и за спортната слава на страната ни от докторант Ваня Йорданова.