Легендата на българския футбол Красимир Балъков е категоричен, че държавата е нужно да има активна роля за положителната промяна в развитието на родния футбол.

„Явно е, че ще има промяна. Нещата така са докарани, че ще има промяна. Въпросът е каква ще бъде тази промяна. Промяната може да дойде не със смяна на президента на БФС, а с промяна на мисленето на държавниците ни. Държавата трябва да влезе активно в тази промяна. Без пари промяна не става“, коментира Балъков в интервю пред „Sportal“ ситуацията преди извънредни Конгрес на БФС.

„Не искам да правя коментари преди изборите. Чакам съвсем спокойно да видя какво ще се случи. Ще правя коментари по време и след изборите. Разбира се, че имам мнение, което ще кажа.

Мисля, че имаме крачка напред в националния отбор. Последните два мача показаха, че отборът може. Добрата промяна дойде при Илиан Илиев. Не трябва да омаловажаваме работата и на предишния селекционер. Без начало, няма и край. Той също е допринесъл за националния отбор. Сега нещата се структурираха и вървят по много позитивен път. Стискам му палци както за Черно море, така и за националния отбор“, обяви Балъков, който е и бивш селекционер на България.

„Аз винаги съм искал да бъда треньор. Въпросът е къде ще бъда треньор и какво ще работя. В България много трудно се работи това, което човек иска. За начина, по който аз искам да работя, трудно се намира място в България. Ако ми се намери място в България, където да работя така, както аз искам, ще работя. Ако не, ще търся място в чужбина. Имаме доста време до лятото“, каза още фамозният бивш плеймейкър.