Защитникът на Хебър Роберт Мазан ще премине по негово желание със свободен трансфер в състава на ФК Паневежис (Литва), съобщиха официално от клуба.

"Днес, 23 февруари 2024 година, той разтрогна договора си с пазарджишкия клуб "по взаимно съгласие", на базата на клауза от контракта, която му позволява да напусне с незабавен ефект при оферта от чуждестранен тим", добавиха от ФК Хебър.

Роберт Мазан пристигна в Пазарджик на през септември 2022 година като свободен агент. Като състезател на Хебър той записа общо 44 мача (3801 минути) - 3 срещи в турнира за Купата на България и 41 мача от efbet Лига. Мазан вкара 1 гол и направи 5 асистенции. През настоящия сезон той има 20 мача със зелената фланелка (във всички като титуляр) и реализира 1 гол и 4 асистенции.

"ФК Хебър му благодари за ползотворните моменти със зеления екип и му пожелава крепко здраве и още много успехи в бъдещите му изяви на терена и в живота", обърнаха се към Мазан от пазарджишкия клуб.

ФК Паневежис е първенец на Литва в завършилото през декември футболно първенство на страната и ще участва в следващите квалификации на Шампионската лига.

"Литовците правят селекция за стартиращото през март ново първенство на страната и бившият словашки национал бе една от основните им трансферни цели. По неофициална информация Роберт Мазан ще получи договор с литовците за 1,5 години и два и половина пъти по-голяма заплата спрямо тази, която вземаше до момента в Хебър", написаха още от ФК Хебър.

Gol.bg припомня, че Роберт Мазан бе желан от ЦСКА.