Отборът на Пирин Благоевград постигна много ценна победа с 2:1 като гост над прекия си конкурент за оставане в efbet Лига Ботев Враца.

Срещата, която се игра на стадион "Христо Ботев" във Враца, премина с размяна на преимуществото през двете полувремена, като фактор за това бе и изговането на халфа на гостите Аймен Суда още в края на първото полувреме.

С победата Пирин събра 19 точки от 22 мача, с които заема 14-о място в класирането. Ботев Враца е на предпоследното 15-о място с 13 точки

Двубоят започна с по-активна игра на домакините, но това не им донесе някакви сериозни опасности пред вратата на Максим Ковальов. В същото време Пирин чакаше възможности на контраатака и в 14-ата минута при една такава "орлетата" пропуснаха да открият. Данило Полонский бе изведен в "чешка уличка" и стреля с левия крак, но шутът му премина покрай гредата на Федерико Бариос. Това предизвика гневна реакция у съотборника му Аймен Суда, който бе напълно непокрит на границата на вратарското поле.

Петнадесет минути по-късно Пирин успя да поведе. След късо изпълнение на корнер топката бе центрирана в наказателното поле, където Полонский успя да изпревари личния си пазач и да вкара за 0:1.

Гостите от Благоевград пропиляха невероятен шанс за втори гол. Полонский стреля по диагонал, вратарят на Ботев Федерико Бариос изби, а при добавката Иван Тасев уцели страничната греда на празна врата.

Тоталното превъзходство на Пирин обаче секна в 41-вата минута, когато Аймен Суда получи втори жълт картон и гостите останаха с десет души на терена.

Логично, през второто полувреме играта се водеше изцяло в половината на Пирин. Положенията пред Максим Ковальов обаче не бяха голови и това даваше допълнително спокойствие на украинския вратар и бранителите пред него.

В 68-мата минута Пирин вкара втори гол. Резервата Арно Люзаядио надбяга защитата на Ботев по десния фланг, достигна до топката на аутлинията и моментално я върна пред вратата. Там нахлуващият от втора позиция Юго Комано пръв стигна до нея и от около седем метра не сбърка за 0:2.

Няколко минути след това домакините претендираха за дузпа, но главният съдия Кристиян Колев правилно не отсъди такава

В 89-ата минута влезлият като резерва Ласана Н'Диайе върна надеждите на домакините за поне точка. В дебюта си за врачани малиецът вкара с бомбен удар с левия крак от границата на наказателното поле, за да направи резултата 1:2.

В добавените седем минути обаче врачани не създадоха нова чиста голова ситуация и така Пирин измъкна успеха с човек по-малко.