Черно море приема в ЦСКА в топсблъсъка от 22-ия кръг на Първа лига. И двата отбора са претенденти за трона на Лудогорец през този сезон. След двубоя на стадион „Тича“ варненци или „червените“ ще оглавят класирането.

През есента двата тима завършиха 1:1 на „Армията“. В понеделник възпитаниците на Илиан Илиев загубиха с 1:3 от Лудогорец в Разград, но не мина и без спорни съдийски отсъждания в ущърб на „моряците“. Сега Черно море ще има втори пореден голям тест, който ще покаже готов ли е отборът да се бори шампионската титла.

Александър Станков, който е и бивш наставник и на Черно море, и на ЦСКА даде интервю пред Gol.bg преди ключовия сблъсък между двата отбора. 59-годишният специалист, който е генетично свързан с „червения“ клуб, е бил три пъти старши треньор на армейците, а на два пъти е бил начело и на „моряците“.

Той изрази мнение, че варненци имат своите основания за претенции към съдийството по време на мача на „Хювефарма Арена“ в Разград.

Ето какво заяви Станков в третата част от интервюто пред медията ни:

- Г-н Станков, предстои доста ключов сблъсък между два от отборите, на които сте бил треньор. Какви са очакванията Ви към мача Черно море – ЦСКА?

- Гостуването във Варна ще бъде много тежко за ЦСКА. Черно море играе много силно вкъщи, а през тази година показва постоянство и навън, което беше слабото им място.

Сега ще се види дали Черно море е готов да има претенции за титлата. В понеделник загубиха дербито в Разград. Програмата им отреди два последователни мача с Лудогорец и ЦСКА. Ако варненци загубят и този двубой, може би няма да бъдат в борбата за шампионската титла.

- Каква е Вашата прогноза за двубоя на стадион „Тича“?

- Трудно мога да прогнозирам този мач, но Черно море играе с много хъс, желание, амбиция и единоборства. Мисля, че ако ЦСКА не отговори на това още от първите минути на двубоя, няма да може да постигне успех.

- Това означава ли, че везните клонят към Черно море?

- Не бих казал. Именно в този мач обаче ще бъдат дадени по-сериозни индикации за това кой ще се противопостави на Лудогорец за титлата.

- Какво е мнението Ви за случилото на „Хюфеварма Арена“ в срещата между разградчани и варненци?

- Гледах го мача. Черно море имат претенции за някои спорни положения и отсъждания, като до известна степен имат право да претендират. Не бих казал обаче, че генерално съдийството е повлияло на крайния резултат в Разград. Черно море може да се сърди най-вече на себе си. Поне така мисля.

Естествено, че има някои ситуации, в които се чувстват ощетени и могат да претендират, но не мисля, че това изигра чак толкова голяма роля за изхода от двубоя.

Сега след мача с ЦСКА ще си проличи накъде тръгват нещата. Ако загубят и двата мача срещу преките конкуренти за титлата, няма да е добре за Черно море.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кръвно свързан с ЦСКА направи голямо разкритие за Назон пред Gol.bg и жегна Ел Маестро

ВИЖТЕ ОЩЕ: Върл цесекар се подигра с Гонзо пред Gol.bg: Аз пък мечтая да съм неврохирург в Хановер

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg