От Ботев (Пловдив) са изпратили официална позиция до Българския футболен съюз, информираха от клуба. В нея ръководството на "жълто-черните" изразява несъгласието си с дните и часовете, в които се провеждат домакинските срещи на отбора.

"Обръщаме се към Вас по тема, касаеща изготвянето на програмата на футболните срещи от Първа професионална футболна лига и по-конкретно часовите диапазони, в които ПФК Ботев Пловдив е принуден да играе своите домакински срещи. Знаете, че нашият клуб използва най-модерното спортно съоръжение в страната, което отскоро разполага и с отговарящото на всички световни тенденции висококачествено осветление.

С оглед гореизложеното бихме искали да изразим несъгласието си с ранните часове, в които ПФК Ботев Пловдив е принуден да играе своите домакински мачове. Срещи, започващи преди 18.30 часа в делнични дни, са неприемливи за всеки, който обича футболната игра и желае да посети мач на любимия си отбор. По-ранните часове не дават възможност нито на работещите, нито на учащите да присъстват на нашия стадион, с което считаме клуба ни и подкрепящата го "жълто-черна" общност за незаслужено ощетени.

ПФК Ботев има огромна фенска маса и ние сме длъжни да защитим нейните интереси. При положение, че държавата осигури милиони за това стадион „Христо Ботев" да разполага с всички необходими условия за провеждане на вечерни мачове, не разбираме защо е нужно да провеждаме срещите във време, което не е удобно за никой.

Призоваваме Ви да преосмислите началните часове на бъдещите футболни срещи, които ще се провеждат конкретно на стадион „Христо Ботев", за да отговорите на очакванията на обществото, желаещо да посещава мачовете на своя любим отбор, като му осигури така нужната подкрепа. Футболът е за феновете и ние вярваме, че ще направите нужното той да продължи да бъде за тях", се казва в официалното писмо от ръководството на Ботев (Пловдив), изпратено до Българския футболен съюз.