Саул Алварез изненадващо е напът да остане без съперник за месец май, когато по традиция се качва на боксовия ринг, защото желаните от него опоненти не могат да стигнат споразумение с промоутърската компания PBC, която менажира срещите му, предава Boec.bg. Салвадор Родригез съобщи, че това е дало основание на „Канело“, за да потърси отново помощта на Еди Хърн и Matchroom Boxing.

От няколко месеца насам се твърди, че Алварез е в преговори с Давид Бенавидез, Терънс Крауфорд и Джърмал Чарло, но без реален резултат. Изглежда това започва да гневи мексиканската суперзвезда, защото той рискува да излезе от ритъма, който го превърна в безспорен шампион в няколко различни теглови дивизии.

Matchroom от своя страна може да му гарантира сблъсък с две от големите си имена в суперсредна категория – Джайме Мунгуя и Едгар Берланга.

27-годишният Мунгуя е считан за един от малцината в момента, които биха могли да предложат реално предизвикателство за „Канело“. Потенциалният двубой помежду им дори може да се превърне в битката на века за мексиканския бокс, защото единият е от Гуадалахара, а другият от Тихуана.

Саул Алварез вече обяви, че е запазил датата 4 май за следващото си излизане на голямата сцена, но с наближаването на деня рискът от пропадане се повишава, защото все още нямаме договорен опонент.

Снимка: БГНЕС