С нови два мача днес, 28 февруари, ще продължи четвъртфиналната програма в турнира за Купата на България по футбол. От 14:30 часа Хебър посреща Пирин Благоевград в Пазарджик, а от 17:30 ЦСКА е домакин на Арда на „Васил Левски“.

„Червените“ излизат за втория си двубой на Националния стадион, след като в първата среща на временния дом на тима Нестор Ел Маестро и компания надвиха Ботев Враца с класическото 3:0. Победата над врачани обаче бе последвана от поражение от Черно море – един от преките конкуренти на „армейците“ за шампионската титла. Сега ЦСКА ще търси реванш за късната загуба от „моряците“ срещу отбора на Арда в повторение на финала от надпреварата през 2021, когато столичани спечелиха с минималното 1:0. Тимът на Ел Маестро обаче няма да може да разчита на наказания нападател Фернандо Каранга, който бе изгонен през уикенда в морската ни столица.

Кърджалийци също са раздирани от проблеми, а кулминацията дойде при гостуването на Левски, загубено с категоричното 0:4 на „Герена“. Поражението бе второ поредно за тима след рестарта на първенството, след като преди това Арда отстъпи и на Локомотив Пд пред собствена публика. След загубата от Левски клубът прибегна до треньорска рокада, заменяйки досегашния наставник Александър Тунчев с бившия треньор на кърджалийци Николай Киров. Специалистът го чака нелек официален дебют срещу ЦСКА, но именно с него начело Арда постигна класирането си до финала през 2021 и съумя да влезе в европейските клубни турнири.

По-рано през деня, Хебър приема Пирин на „Георги Бенковски“. Въпреки финансовите си проблеми, пазарджиклии удариха Локо Пд с 2:1 като гост в последния си мач и влизат в добро настроение за важния четвъртфинал с „орлетата“. Благоевградчани, които също не са в особено цветущо финансово положение, спечелиха пък визитата си на Ботев Враца в Първа лига, като го сториха, въпреки че бяха в намален състав. Двата отбора ще се изправят един срещу друг съвсем скоро и за първенство, но този път на стадион „Христо Ботев“ на 11 март.

Програма на 1/4-финалите за Купата на България:

Вторник

Ботев Пловдив - Спартак Варна 2:1

Сряда

14:30 ч, Хебър – Пирин

17:30 ч, ЦСКА – Арда

Четвъртък

17:30 ч, Лудогорец - ФК ЦСКА 1948. /БГНЕС