Отборът на Локомотив София победи Етър с 2:1 като гост във Велико Търново в двубой от 23-ия кръг на футболната Първа лига. С успеха Локомотив излезе на десето място във временното класиране с 25 точки. Тимът на Етър остава последен, 16-и с 10 точки в актива си и без победа в шампионата от края на октомври.

Гостите поведоха след автогол на Горка Ларучея в 53-ата минута. Иван Василев изравни за Етър в 81-ата минута, а осем по-късно Ивайло Найденов реализира победното попадение за 2:1 за Локомотив София.

Още във втората минута гостите застрашиха вратата на Етър след удар на Димитър Митков от границата на наказателното поле, но стражът на домакините Мартин Величков се справи. Три минути по-късно Георги Ангелов отправи силен изстрел от дистанция в атака за Етър, а Александър Любенов се намеси навреме и изби в ъглов удар. Недоразумение в защита за домакините им създаде главоболия в 14-ата минута след грешка на вратаря Величков, но до попадение не се стигна.

Футболистите на Етър бяха близо до попадение в 29-ата минута след като Мартин Моран засече центриране на Тибуе, но удари греда, а впоследствие след удар на Ловре Кнежевич бранител на гостите изчисти топката пред голлинията.

Великотърновци пропиляха още една изгодна възможност в 37-ата минута, когато отново гредата помогна на Локомотив София, а Иван Василев не успя да се разпише.

На фона на пропуските на Етър гостите поведоха с 1:0 в 53-ата минута, когато след центриране на Красимир Милошев, Горка Ларучеа прати топката във вратата на своя тим, отбелязвайки си автогол.

В 64-ата минута Красимир Станоев прехвърли стража на домакините Мартин Величков, който все пак успя с ръка да отклони леко топката, която се отби в гредата и не влезе във вратата му. Йоахим Карсела стреля към вратата на Локомотив в 71-ата минута, но бе неточен.

Етър стигна до изравнително попадение в 81-ата минута. Иван Василев получи пас от Николай Янков, отправи удар, топката се отклони от Кардосо и влезе във вратата на софийския тим за 1:1.

Локомотив София стигна до победата в 89-ата минута, когато влезлият като резерва Ивайло Найденов се възползва от подаване на Стив Траоре и реализира за крайното 2:1.

В следващия кръг Етър ще гостува на Локомотив Пловдив на 8 март, а Локомотив София приема Славия на 9 март.