Треньорът на Локомотив (София) Данило Дончич беше доволен от "големите три точки", спечелени в гостуването на Етър (2:1). Сърбинът коментира и някои слухове в медиите за евентуално негово уволнение. 

“Да, равностоен мач. И двата отбора се нуждаеха от точките. Искам да поздравя нашите момчета за изключителната борба през всичките 90 минути. Представиха се много зряло, следваха изцяло указанията им. Мисля, че надиграхме домакините малко повече тактически. Защото знаехме, че се нуждаят от точки и ще тръгнат в атаки. През първото полувреме те имаха две чисти положения, но трябва да изкажа моята похвала за вратаря Сашо Любенов, че ни спаси. Противниците от ляво пробиваха и с остри центрирания се опитваха да ни затруднят и бяха опасни. Но пред второто със смените, които направихме, успяхме да затворим тази тяхна силна страна и не позволихме кой знае какви ситуации пред нашата врата, може би с изключение на контраатаката, от която ни вкараха за 1:1“, обясни Дончич визията си за изминалата среща.

Локомотив (София) събра 25 точки и се придвижи на 10-о място в класирането, каквато беше и целта на треньора Дончич при получаването на поста в квартал "Надежда". “Много умно играхме, дебнехме на контраатака. Знаехме, че ще получим в течение на мача 2-3 чисти голови положения, така и стана. И сега си тръгваме щастливи с три големи точки от Велико Търново“.

Попитан какво очаква от следващата среща, която е и столично дерби със Славия, Дончич каза: "Всяка точка е важна, има напрежение със сигурност  и това се вижда на терена. Очаквам да влезем в някоя по-спокойна зона в класирането, но не си се получава. Сега със Славия трябва да играем добре и да вземем победата вече".

"Загорчич откакто дойде се вижда голяма разлика, играят друг футбол и печелят точки. Но се надявам и ние да променим нещата, да играем по-офанзивно и по-креативно и да не допускаме да ни притеснят  на контраатаки. И се надявам да стане един добър мач и да спечелим".

След това имаше въпрос дали е бил притеснен, че при евентуален неуспех срещу Етър ще се стигне до неговото освобождаване от треньорския пост. Дончич заяви: "Дълга история за тези спекулации за моето бъдеще. Идват от хората, които не желаят доброто на нашия отбор, но имам доверие от ръководството, страхотно отнощение от футболистите. Мениджъри искат през медиите да сменят треньор и да пускат техните играчи да играят. Това няма да стане. Но момчетата показват, че могат да се борят с всеки един отбор и да печелят точки".