Легендата Христо Стоичков бе забелязан на мач от испанската баскетболна Лига Ендеса между Уникаха Малага и Билбао Баскет. 

В залата на андалусийци „Мартин Карпеня” Стоичков, който има имот в Малага, бе в компанията на съпругата си, като двамата видяха оспорвано първо полувреме, но след това класата на домакините си каза думата и те спечелиха със 101:84, след като се наложиха с 59:39 след паузата. 

Според испанските медии Стоичков е съсед на президента на Уникаха Антонио Лопес Нието, който е и бивш съдия и двамата се познават още отпреди много години. 

Двубоят предложи и неприятен момент, в който играчът на гостите Чаби Рабаседа бе ударен с лакът в лицето от Кендрик Пери и се оказа с фрактура на брадата, като се наложи веднага да бъде откаран в болница и опериран. Освен това вероятно се прости и с някой от зъбите си. 

Иначе Уникаха продължава да прави много силен сезон в първенството, като е на 2-о място с баланс 19-4, като има само една загуба повече от лидера Реал Мадрид. Крилото Дилан Осетковски бе най-полезен за победителите с 21 точки и КПД от 23.