Старши треньорът на Пирин Благоевград Олександър Бабич каза след равенството 0:0 при гостуването на Арда, че това не е стилът на игра, който иска да вижда, но е бил принуден да използва заради сериозните кадрови проблеми в състава му.

"Орлетата" се бранеха в глуха защита практически през целия мач, но успяха да вземат ценна точка в Кърджали, която помага в желанието им да се спасят от изпадане във Втора лига.

"Знаехме, че ще играем срещу много добър отбор и знаем, че това е много важна точка за нас. Имахме проблеми преди мача с контузени и наказани играчи и затова трябваше да изберем този подход на игра. Това не е нашият стил. Ние искаме да играем офанзивно и да контролираме топката, но ситуацията, в която се намираме, ни принуди да реагираме по този начин", каза украинският специалист.

"Нашият съперник контролираше топката и играта. Ние опитвахме да играем на контраатака, но в крайна сметка мисля, че се справихме добре. 

В следващия кръг срещу Хебър ни предстои второто полувреме от мача с тях. Първото бе за купата. Там те ни победиха и в момента се намират в добра форма, но се надявам да покажем играта от второто полувреме от мача в Пазарджик. Двубоят в Благоевград ще бъде съвсем различен", увери още Бабич.