Зоналният съвет на БФС в Пловдив присъди служебна победа на Несебър с 3:0 срещу Атлетик (Куклен) за прекратения мач между двата отбора от 21-ия кръг на Югоизточната Трета лига.

Срещата, която беше насрочена за 24-и февруари, реално приключи на полувремето, когато гостите отказват да излязат за второто полувреме. Те твърдят, че техен футболист е бил ударен и това е достатъчен мотив, за да откажат да играят. След като събра доказателства, БФС в Пловдив присъди три точки на Несебър.

Отделно от Спортно-техническата комисия, заседава и Дисциплинарната в зоналната структура, която наложи наказания и на отборите, и на двама състезатели с провинения в мача.

ОФК Несебър е лишен от домакинство за два мача и му е наложена глоба от 625 лева по член 36, точка 1, параграф 3, буква А, което означава "при саморазправа на ръководители, служители или служебни лица на ФК-домакин със служебни лица и футболисти от гостуващия отбор".

Гостите от Куклен са санкционирани по член 6 от Дисциплинарния правилник За нарушения на установените ред и/или правила.

На свое заседание от 05 март 2024 г. Спортно-техническата комисия при ЗС на БФС – Пловдив  взе следните решения:

На основание член 24 т. 9 от Наредбата за първенствата и турнирите за срещата между отборите на ОФК Несебър (гр. Несебър) и ФК Атлетик (Куклен), се присъжда служебен резултат 3:0 в полза на ОФК Несебър.

Решения на Дисциплинарната комисия на ЗС на БФС-Пловдив:

На основание член 36(1) 3 - А  от Дисциплинарния правилник се налага наказание "лишаване от домакинство" за 2 (две) срещи и финансова санкция в размер на 625(шестстотин  двадесет и пет) лева отбора на ОФК Несебър (Несебър)

На основание член 22(2) Е - 5  от Дисциплинарния правилник се налага наказание спиране не състезателни права за 5 (пет) срещи на състезателя  Иван Стоянов – ОФК Несебър (Несебър).

На основание член 22(2) И - 6 от Дисциплинарния правилник се налага наказание спиране не състезателни права за 2 (две) срещи на състезателя  Мартин Иванов – ФК Атлетик (гр. Куклен).

На основание член 6 от Дисциплинарния правилник се налага  финансова санкция в размер на 250( двеста и петдесет) лева отбора на ФК Атлетик (гр.Куклен).

След 22 изиграни мача Несебър е на върха в класирането с 55 точки, колкото има и Спартак (Пловдив), но отборът от морето е с по-добър директен баланс. Саяна (Хасково) е на 3-о място с 53. Атлетик (Куклен) е на 7-о място с 36 точки.