ЦСКА 1948 е на път да отмъкне вратар на ЦСКА. Става въпрос за 18-годишният юношески национал Алекс Божев. В момента той пази за Литекс, където е под наем от армейците. Негов мениджър е бившият страж на ловчанлии, Лудогорец и националния ни отбор Иван Чворович.

Договорът му с ЦСКА е до лятото. От това са се възползвали от ЦСКА 1948, които са влезли в контакт с младия страж и агента му. Те дори са му предложили да подпише предварителен договор и от лятото да премине в тима домакинстващ в Бистрица, пише „Тема Спорт“.

От „Армията“ са „надушили“ намеренията на ЦСКА 1948 и са опитали да стопират процеса. Червените пратиха Божев да трупа опит край Покрития мост и е несменяем под рамката на Литекс. Младият Божев обаче бил обиден, че в клуба е имало предложение за него от Германия, което е било отхвърлено с обещание да му се даде шанс. Такъв обаче е получил при оранжевите, а не при армейците.

Както е известно, титулярят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов вече е постигнал договорка с Левски. Резервата Генадий Ганев пък ще бъде освободен и вече му е съобщено, че няма да се разчита на него.

Така напоследък отборът, воден от Николай Панайотов, залага на друг младок – Петър Маринов, а негова резерва е французина Леви Нтумба. Ганев и Наумов към днешна дата са във „фризера“.

Към Божев е имало сериозен интерес и от още един от челниците в Първа лига, но на този етап той почти сигурно ще продължи в ЦСКА 1948.