Локомотив Пловдив шокира ЦСКА с 2:1 насред Националния стадион „Васил Левски“, а поражението със сигурност ще струва много на „червените“ в битката за титлата. Хората на Нестор Ел Маестро изнесоха най-слабия си мач през пролетта и трябва да са благодарни, че не допуснаха разгром от вдъхновените момчета на Александър Томаш

Гостите откриха резултата съвсем заслужено след час игра чрез Мичи Нтело. Резервата Данило Асприля върна надеждите на ЦСКА, изравнявайки в 73-ата минута. Кристиян Пешов донесе успеха за пловдивчани в 3-ата минута на добавеното време. Феновете на ЦСКА пък награбиха треньора Нестор Ел Маестро още по време на двубоя, призовавайки го да подаде оставка.

Армейците допусната първо поражение на „Васил Левски“ след преместването си да домакинстват на националния стадион. Гостите изпуснаха още куп положения, като точните удари към вратите бяха 7:4 в полза на Локомотив Пловдив. Мартин Петков прати топката още веднъж в мрежата на Бусато, но ВАР и реферът Волен Чинков  доста спорно решиха да отменят попадението му още в 5-ата минута. Юношата на Левкси веднъж разтресе и гредата.

Така ЦСКА остана на второто място с актив от 57 точки от 27 мача. „Червените“ изостават с 3 пункта от лидера Лудогорец, който е с два мача по-малко. По-късно разградчани приемат Левски. Локомотив Пловдив е 5-ти с 50 точки.

Срещата започна шокиращо. Локомотив Пловдив прати топката в мрежата на Бусато чрез Мартин Петков още в 5-ата минута. Юношата на Левски реализира от точката на дузпата след страхотна атака отляво. За късмет на армейците попадението бе отменено, след като ВАР привика Волен Чинков да преразгледа ситуацията. В крайна сметка реферът прегледа ситуацията и отсъди засада, след като се прецени, че Мичи Нтело пречи на видимостта на Бусато и се намира в засада. Останаха обаче сериозни съмнения за правилността на взетото решение за отмяна на гола за „черно-белите“.

ЦСКА пробва да отговори на предизвикателство, но се забелязваше тотална липса на креативност в играта на домакините.

Пловдивчани обаче действаха изключително опасно на контраатака. Слизанията им пеналта вещаеха сериозни главоболия за Бусато. В 19-ата минута Дион нахлу в пеналта, но в последния момент стражът се намеси и изби в корнер.

Само 5 минути по-късно Оливер Кандем пробва рефлекса на Бусато, който отново се намеси решително, като изби в нов ъглов удар.

Домакините отговориха с много коварен изстрел на Тибо Вион от дистанция. Бранителят стреля, топката тупна и затрудни максимално Кристиан Томов на вратата на гостите. Вратарят на „смърфовете” все пак се справи, въпреки че не бе убедителен в намесата си.

Следващата добра атака в мача отново бе на сметката на „червените”. Фернандо Каранга получи пред наказателното поле отдясно и много майсторски изведе Матиас Фаетон в пеналта. Нападателят веднага реши да стреля по диагонала, но Ефе Али подложи крак и след лек рикошет, топката излезе в ъглов удар. 

Само в рамките на две минути гостите пропуснаха две отлични възможности. И двете бяха пропуснати от Мартин Петков, като при първата юношата на Левски стреля в напречната греда, а при втория удар, топката премина покрай вратата.

Веднага след двете положения за „смърфовете”, дойдоха и призиви за оставка от агитката на ЦСКА по адрес на наставника на тима Нестор Ел Маестро.

На почивката Нестор Ел Маестро извърши цели три промени в състава си, като в игра се появиха Мартин Стойчев, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц, който замениха съответно Емануел Шакич, Енес Махмутович и Станислав Шопов.

След антракта домакините пробваха да притиснат съперника си. Матиас Фаетон направи два хубави пробива отляво, които обаче не завършиха с удар по посока вратата на гостите.

В 56-ата минута Тобиас Хайнц стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче премина високо над напречната греда.

Четири минути по-късно все пак Локомотив Пловдив най-накрая поведе в резултата. Гостите се възползваха от сериозна грешка в отбраната на "армейците". Дион бе намерен в пеналтерията и подходи без никакъв егоизъм, като подаде към Нтело, който отбеляза на празна врата – 0:1.

Три минути по-късно Дион бе изведен в наказателното поле от Христо Иванов, но Бусато остави ЦСКА в мача с добра намеса.

В 73-ата минута ЦСКА все пак  изравни. Тобиас Хайнц показа класата си, след като се освободи от противник с хубаво обръщане. Норвежецът след това центрира меко и сложи топката на главата на Данило Асприля, който с удар с глава не остави шансове на Томов – 1:1.

Три минути след това ЦСКА можеше да стигне до пълен обрат. Хайнц отново показа хубав поглед и изведе Фернандо Каранга в наказателното поле. Нападателят, останал очи в очи със стража на гостите, обаче прати изпълнението си директно в стража на Локомотив Пловдив, който бързо скъси ъгъла.

В 82-ата минута се стигна до корнер за гостите. Бусато първоначално не се намеси добре и кълбото попадна на крака на Ивайло Иванов. Той отправи мощен удар, но бразилският вратар на "червените" се реваншира с добро спасяване.

В 85-ата минута Ефе Али принуди Бусато за пореден път да показва класа.  

В 3-ата минута на добавеното време Локомотив Пловдив отново поведе. След бърза контраатака Нтело напредна и подаде към връхлитащия Кристиян Пешов, който доближи пловдивчани до трите точки.

В 97-ата минута ЦСКА трябваше да изравни. Асприля напредна по левия фланг и центрира по земя към Фаетон, който обаче от границата на вратарското поле не успя да уцели вратата.

ЦСКА – Локомотив Пловдив 1:2

Голмайстори: 0:1 – Мичи Нтело (60), 1:1 – Данило Асприля (73), 1:2 - Кристиян Пешов (90+3)

 ЦСКА: 1. Густаво Бусато (К), 17. Емануел Шакич, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 15. Тибо Вион, 26. Марселино Кареасо, 7. Улаус Скаршем, 10. Джонатан Линдсет, 8. Станислав Шопов, 11. Матиас Фаетон, 9. Фернандо Каранга

Локомотив Пловдив: 81. Кристиан Томов (К), 44. Ангел Лясков, 5. Тодор Павлов, 91. Хорхе Сегура, 12. Ефе Али, 71. Оливер Камдем, 6. Христо Иванов, 21. Евандро, 7. Бабакар Дион, 15. Мартин Петков, 9. Мичи Нтело

Правилно ли отмениха гола на Локо Пловдив срещу ЦСКА?

Да, голът беше правилно отменен!
Не, голът трябваше да бъде зачетен!
Общо 615 гласа