Славия записа четвърти мач без победа в шампионата – три загуби и едно равенство. Белите допуснаха поражение при гостуването си на Арда с 1:2 в Кърджали и тъмните облаци логично надвиснаха над треньора Златомир Загорчич. Сръбският наставник пое вината, но отново намекна за срив в отношенията с ръководството на столичани.

Все по-ярко се наблюдава напрежение и в това на феновете към него, като на последното домакинство (б.а. – 0:0 с Пирин) за малко не се стигна до сблъсъци между привърженици, които стоят зад Загорчич, и такива, обвиняващи го за състоянието на тима.

„Щом сме загубили, значи е заслужено. Това се повтаря в много мачове. Във всички, в които не взехме точки, играхме по този начин. Виждам причината в себе си и поемам вината. Момчетата направиха всичко, което могат. Гледаме напред и ще видим какво ще стане. С шефовете не говоря изобщо“, заяви Заги след поражението.

Той отговори лаконично и на въпрос какво трябва да се случи между него и ръководството на белите, за да се нормализират нещата: „Уважение и отношение“. При нулевото равенство с Пирин в предишния кръг 52-годишният специалист заяви, че има отговор защо се е стигнало до този резултат, но не трябва да го казва пред медиите.

Все по-вероятно е да станем свидетели на нова раздяла между Загорчич и Славия. Това е третият му престой на „Овча купел“, като той се завърна през есента след лошото начало с Хосе Мари Бакеро и лекото стабилизиране при Иван Колев. Заги успя да вдигне тима и да го изкачи в таблицата, дори се смяташе, че белите са един от кандидатите за първата шестица, но кошмарната серия ги изпрати в групата, която е в битката за оцеляване в елита.

В следващия кръг Славия посреща Хебър на стадион „Александър Шаламанов“ в събота от 17:45 часа. Нова издънка и срещу пазарджиклии почти сигурно ще коства поста на Заги.