Новият президент на БФС Георги Иванов-Гонзо трябва незабавно да изрине от системата нагаждачите, слагачите и всякакви такива хора. Те ще му изядат главата. Мнението е на специалиста по спортно право Георги Градев, който беше сред кандидатите за президент на Футболния съюз.

 “Минаха емоциите от Конгреса на БФС. Според мен всички се успокоиха вече, въпросът е занапред кой как ще разсъждава, кой какво ще направи. Аз не разбирам защо някой може да реагира гневно на избора на Георги Иванов. По-скоро можеш да бъде разочарован за този избор. Аз лично за себе си съм разочарован. Заради това, че беше дошло времето да има по-експертно управление”, каза Градев, който гостува на Campio Podcast.

“Георги Иванов трябва незабавно да изрине от системата нагаждачите, слагачите и всякакви такива хора. Те ще му изядат главата. Ако той иска да остане 4 години на власт и иска да е успешен, той трябва да почне първо с кадровите промени. Защото иначе септември месец наближава. 8 септември и феновете са казали: „Няма мач да има!“. Ти трябва феновете да ги спечелиш до 8 септември. Да им покажеш, че ти наистина милееш за промяната, че ти не си кукла за конци и не те водят за носа. Но как да го покажеш? Стратегии, кадрови промени в ръководството и работа. Аз не виждам в момента нещо активно да се случва.

Аз ако бях президент, бих сменил Борбалан веднага. Не бих чакал. Бих сменил цялата Дисциплинарна комисия, цялата Съдийска комисия. Чух някакви мнения, че не можело сега. Как да не може? Как да не може да смениш един некадърник с един професионалист? Защо да не може? Ако Изпълкома не застане зад Георги Иванов, как може той да направи тези промени? Няма как! Той може да има добри намерения, обаче да бъде спиран от Изпълкома. Както казваше Любо Пенев за един човек: „Вижда ми се леко бавен!“. Този ми се вижда леко бавен, леко тромав. Искам повече действия и по-бързичко да стават нещата. Много бавничко се случват нещата. То нищо не се случва реално. Минаха седмици и нищо не се случва.

Юристите на Футболния съюз също са катастрофа. По закона за търговския регистър чл. 6 ал. 2 всичките промени, които са гласувани на Общото събрание трябваше да бъдат вписани в 7-дневен срок. Минаха 3 седмици и няма вписване. Тоест БФС е в нарушение на закона, за което ще бъде санкциониран. Въпросът е, че отново показваш, че начинът на работа е тромав и некомпетентен“, добави Градев.