Локомотив Пловдив откри бижу по време на зимния трансферен прозорец, но скоро може да го загуби. Става дума за 22-годишния централен нападател Мичи Нтело, който много бързо направи име в родния шампионат.

Белгиецът със сенегалски корени блесна в 9-те мача в Първа лига под ръководството на Александър Томаш. В тях вкара 4 гола и направи 4 асистенции. А тимът му заема четвърто място, като кръг преди края на редовния дял на шампионата има аванс от 3 точки пред Левски. И е с реални шансове да се добере до евроквота.

В Белгия твърдят, че оферта за Нтело ще изпрати Лил. Тимът в момента е четвърти в местната Лига 1. Според сайта sudinfo.be, който е близък до местния Стандард Лиеж (б.а. – Нтело е юноша на този клуб), Мичи е попаднал малко случайно в радара на скаути на французите. Те са били на мача с Лудогорец (1:2) на „Лаута“, за да следят друг футболист, но той ги е заинтересовал.

А след това е затвърдил добрите впечатления при победата над ЦСКА с 2:1. Тогава нападателят отбеляза втория гол за победата на „Васил Левски“. Докладите на съгледвачите вече са били разгледани от спортно-техническото ръководство на Лил и има зелена светлина за трансфер. Нтело има договор с черно-белите до юни 2026 година, като в него има опция за удължаването му с още една кампания.

„Футболът е странно нещо. Нтело си тръгна от Стандард през лятото на 2022 година, през изминалия януари напусна Шарльороа. Сега вече е здрав в Локомотив Пловдив и е на крачка от Лига 1“, отбелязва sudinfo.be.

В Лил преди години игра Владимир Манчев.