ЦСКА тресна с 3:2 Арда в Кърджали в среща от последния, 30-ти кръг на Първа лига.

"Армейците" поведоха с гол на Юрген Матай в 12-ата минута, но домакините обърнаха с попадения на Борислав Цонев (19) и Станислав Иванов (21).

През втората част ЦСКА опъна още два пъти Арда и стигна до победата с голове на Тобиас Хайнц (59) и Улаус Скаршем (67).

Така "червените" завършиха на второ място в редовния сезон с точка пред Черно море и си осигуриха двубой с Левски в първия кръг на плейофите.


ЦСКА нанесе първия удар в мача в 12-ата минута, когато капитанът на столичани се възползва от отлично центриране на Тибо Вион и засече топката с глава покрай дузпата. Той вкара за 1:0 в полза на гостите, но Арда отвърна много бързо и го направи два пъти за пълен обрат.

В 19-ата минута Деян Лозев центрира от лявото крило и Чинонсо Офор свали топката с глава пред погледа на Матай, изпращайки я в краката на Борислав Цонев. Халфът стреля моментално от близко разстояние и изравни, а Станислав Иванов покачи на 2:1 в 21-та минута. Чинонсо Офор проби в наказателното поле и стреля, а отбитата от Густаво Бусато топка попадна в нападателя на домакините и той се разписа на празна мрежа.

ЦСКА създаде следващите две положения и направи пропуски чрез Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц, а Бусато отрази опасен удар на Цонев в добавеното време на първата част. Така полувремето дойде при аванс на Арда.

Матиас Фаетон не успя да се разпише три минути след подновяването на играта, но Тобиас Хайнц го направи в 57-та минута. Халфът на столичани стреля и ударът му бе отбит, но неговата добавка в близкия ъгъл бе безупречна и ЦСКА стигна рано до изравняване на резултата.

Столичани стигнаха до пълен обрат в 66-ата минута. Сайней Санянг центрира от лявото крило и топката стигна до далечната греда за Улаус Скаршем, който преодоля за трети път Анатолий Господинов и подпечата победата за ЦСКА.

Арда - ЦСКА 2:3

Голмайстори:

0:1 Юрген Матай 12
1:1 Борислав Цонев 19
2:1 Станислав Иванов 21
2:2 Тобиас Хайнц 59
2:3 Улаус Скаршем 67

Арда: 1. Господинов, 4. Стоев, 6. Крачунов, 9. Офор, 10. Цонев, 12. Окезие, 20. Лозев, 26. Ел Мами, 77. Юруков, 80. Котев, 99. Иванов

ЦСКА: 1. Бусато, 2. Матай, 22. Махмутович, 3. Санянг, 15. Вион, 7. Скаршем, 21. Юга, 26. Кареасо, 10. Линдсет, 11. Фаетон, 14. Хайнц