Централният нападател на ЦСКА Фернандо Каранга се включи на почти на пълни обороти във вчерашната следобедна тренировка на тима и по всичко личи, че ще бъде на разположение на Стамен Белчев за вечното дерби с Левски в събота от 16:15 часа, пише "Тема Спорт".

Той пропусна последните два двубоя на армейците заради болка в областта на адукторите, но вече е възстановен. Бразилецът изгледа загубата от Ботев Пловдив с 0:1 за купата от резервната скамейка, но не се появи на терена, а след това не пътува с тима за гостуването в Кърджали.

Това обаче доведе до сериозен скандал, в който 33-годишния футболист се замеси. В социалните мрежи се появиха кадри от столично заведение от нощта преди двубоя с Арда, на които той танцува и се забавлява в разрез с реда и дисциплината в отбора.

„Ако това за Каранга е вярно, не е професионално. Не ми се иска да е вярно. Не съм го гледал (б.р. – видеото), но чух. При всички случаи, ако е вярно, ще имаме разговори. Ръководството ще прецени какво да правим“, лаконичен бе по темата Стамен Белчев след победата в Кърджали.

Червените шефове привикаха бразилеца на спешна среща в понеделник. На нея той със сигурност е бил скастрен сериозно, а е твърде вероятно и да е отнесъл солена глоба за непрофесионалната си постъпка.

Каранга почти сигурно ще започне от първата минута в дербито с Левски и ще трябва да се реваншира пред фенове и ръководство. Именно той е чужденецът с най-много голове в дербито – общо 4. Разписа се и при победата с 2:0 по-рано този месец, като при отпразнуването на попадението свали своята фланелка. Сега обаче бразилецът ще трябва да е особено внимателен за всякакви прояви, които биха му донесли жълт картон.

Той има 4 официални предупреждения през есента и при ново такова ще пропусне един мач на тима. Както е известно след дербито с Левски, ЦСКА гостува на Ботев Пловдив в ключов полуфинал-реванш за купата на България. Каранга пропусна първия двубой в София и Стамен Белчев се надява, че ще може да го използва поне за сблъсъка под тепетата.