Защитникът на Лудогорец Аслак Фон Витри е бранителят с най-много асистенции в Европа. Калкулирани са 27-те най-големи първенства според коефициента на УЕФА, които са в цикъл есен-пролет. 

Десният бек на "орлите" има изумителните 14 голови паса, като 7 от тях са за първенство, 5 са в евротурнирите и два за Купата. Без никакво съмнение асистенциите му в Европа са изключително ключови. Негов пас доведе до 2:0 над Фенербахче и 1:0 над Нордселанд, като именно успехът над датчаните донесе излизането от групите, припомня "Мач Телеграф".

Витри подаде два голови паса за обрата с 4:0 над Балкани, след като първата среща бе загубена с 0:2. Норвежецът се отчете с един гол за 5:1 над Астана. В първенството асистенциите са в двата мача с Ботев (Пловдив) и Хебър, както и срещу Етър, Ботев (Враца) и ЦСКА.

Аслак осигури и два гола за победата над Балкан (Ботевград) за Купата. Интересно е, че всички асистенции са при победи на "орлите" и единствено тази срещу "канарчетата" е за 2:2. 

Двама защитници от елита на Белгия и Португалия допълват топ 3 по голови подавания. Това са левият бек на Брюж - Мексим де Каупер (8 в шампионата и 5 в евротурнирите) и Нуно Сантош от Спортинг (Лисабон) - 8 в първенството и 5 за Купата. След тях в класацията са Давид Раум (РБ Лайпциг) и Киърън Трипиър (Нюкасъл).