Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев-Кокала направи коментар пред "Мач телеграф" по повод предстоящото дерби между ЦСКА и Левски, което е в събота, 27 април, от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" 

Г-н Велев, какви са очакванията Ви за мача с ЦСКА?

- Да стане едно хубаво дерби. Радостно е, че феновете отново ще бъдат на стадиона. От своя страна полицията трябва да се заеме сериозно със задачата да не допуска такива простотии, каквито видяхме в последния мач между Левски и ЦСКА. На тях това им е работата, да охраняват мача.

Вие сте си привърженик на това да има фенове по трибуните?

- Естествено, футболът е за феновете. Друга е атмосферата, когато има публика. На предния мач беше уникално. И публиката на Левски, и публиката на ЦСКА направиха страхотни неща, изключвайки ракетите, които се хвърляха. За това полицията трябва да си вземе мерки. Не може такова безобразие. Това, ако е в Италия или Англия не знам какво ще се случи...

 Вижда се, че често пиротехниката се вкарва дни преди мача...

- Да ходят три дена преди това полицаите и да дебнат. Това им е работата и затова им се плаща.

 Ще тежи ли според Вас на Левски загубата от предишния мач?

- Не, всяко дерби си е само за себе си - колоритно, както трябва да бъде. Никога не можеш да знаеш какъв ще е крайният резултат. Да, сега и двата тима са малко поразклатени, но ЦСКА е в по-завидна позиция, борейки се за второто място. Първото е ясно къде ще отиде. Левски трябва много повече да иска победата, отколкото ЦСКА.