Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов и изпълнителният директор на централата Борислав Попов взеха участие в 74-ия Конгрес на ФИФА, който за първи път в историята се проведе в Банкок, Тайланд. В мащабното събитие се включиха представители на 211 футболни асоциации, членуващи в световната футболна централа. Част от българската делегация беше и ръководителят на Международния отдел на БФС Ивета Банкова-Стоянова, а сред звездните гости по лична покана на президента на ФИФА Джани Инфантино бе и легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Едно от ключовите решения, взети по време на Конгреса, бе изборът на Бразилия за домакин на женското световно първенство по футбол през 2027 г. Южноамериканската страна получи 119 гласа и бе предпочетена пред съвместната кандидатура на Белгия, Нидерландия и Германия, събрала 78 гласа.

По време на Конгреса в Тайланд бе представен и мащабен план за безкомпромисни мерки срещу всякакви прояви на расизъм и други форми на дискриминация в любимата игра. Председателят на Съдийския комитет към ФИФА Пиерлуиджи Колина пък изнесе специална презентация, на която запозна присъстващите с последните тенденции в съдийството.

Снимка: Официален сайт на БФС