Изпадналият със сигурност от родния елит Етър Велико Търново не загуби и от гостуващия Ботев Враца в среща от 34-ия кръг на Първа лига от плейофите в Групата на изпадащите. Двата тима завършиха 1:1 на стадион „Ивайло“ и положението на врачани, които водят жестока битка за оцеляването си, не остава никак цветущо, защото за момента отборът, воден от Христо Янев, остава на 14-ото място, което означава бараж за оцеляване.

Гостите откриха резултата в 21-ата минута чрез Диого Барбоса. „Болярите“ изравниха в 44 минута с попадение на Дидис Пита.

Срещата между двата тима предложи доста положения, като и едните, и другите пропиляха изгодни положения за пълен успех. Веднъж и гредата спаси „болярите“ след удар на Клери Сербер.

Така Ботев Враца все пак не загуби 4-ти пореден мач в плейофите, но остана на 14-ото място с 30 точки. Тази позиция праща тима на Христо Янев на бараж за оцеляване. Етър на Светослав Петров пък постигна нещо невиждано през този сезон – 3 поредни равенства. Великотърновци са последни със 17 пункта. До края на сезона остава само 1 кръг.

Двата отбора си размениха по едно попадение през първото полувреме чрез Диого Барбоса за Ботев и Дидис Пита за Етър и този резултат се запази до края.

Диого Барбоса даде аванс на врачани в 21-ата минута с удар от движение извън наказателното поле.

Етър бе близо до изравнителен гол още в следващата атака, но шут на Дидис Пита бе отразен от вратаря на гостите Красимир Костов.

Минута преди края на първото полувреме Дидис Пита се реваншира и изравни с след удар с глава след подаване от тъч на Мартин Николов.

В 55-а минута Иван Василев отправи изстрел, но вратарят на Ботев Враца внимаваше и спаси.

Врачани имаха претенции за дузпа в 80-а минута за игра с ръка на играч на Етър след разбъркване в наказателното поле, но реферът Станимир Тренчев подмина ситуацията.

В добавеното време на мача имаше отлична възможност да си тръгне с трите точки от Велико Търново, но вратарят на Етър Кристиян Секулич спаси вратата си.