Днес ще се изиграят последните мачове от сезона в борбата за изпадане. Локомотив София посреща Пирин Благоевград в квартал "Надежда", Ботев Враца е домакин на Берое, а Хебър приема Етър в Пазарджик. И трите двубоя са от 20:30 часа.

Преди заключителните битки, три от отборите няма вече за какво да играят - Берое (42) и Локо София (36) са спасени, а Етър (17) вече изпадна във второто ниво. Така останалите три тима във Втората шестица ще определят втория изпадащ и състава, който ще играе бараж с третия от Втора лига. Преди съботната вечер, Пирин, Хебър и Ботев Враца са разделени от една точка.

Пирин ще изпадне от елита, ако загуби визитата си на Локомотив и преките конкуренти Хебър и Ботев Враца вземат домакинствата си. Такъв сценарий ще изпрати Ботев на бараж.

Благоевградчани обаче са с по-добри показатели от Хебър в преките мачове, а с врачани си размениха по една победа с гол разлика - головата разлика обаче на "орлетата" е с осем попадения по-добра.

Ботев Враца ще изпадне, ако загуби от Берое у дома, а при равенство трябва да разчита на успех на Етър на "Георги Бенковски", за да оцелее заради по-добрите си показатели в преките двубои с играчите на Любослав Пенев.

Хебър може да прати Пирин на бараж, ако победи Етър, а благоевградчани не спечелят гостуването си на Локомотив София.

Програма за последния кръг в Първа лига:

Събота, 25 май

20:30, Локомотив София - Пирин

20:30, Ботев Враца - Берое

20:30, Хебър - Етър

Неделя, 26 май

18:00, Левски - Лудогорец

18:30, Черно море - Крумовград

20:30, Локомотив Пд - ЦСКА

Понеделник, 27 май

20:00, Ботев Пд - Арда

20:00, Славия - ЦСКА 1948.