Куп отбори си търсят нови треньори. Така, общо взето, може да бъде описан краят на сезона във Втора лига, изключващ класирането. Там всичко вече е ясно – Спартак Варна и Септември София се завърнаха в елита, Марек ще играе бараж с Ботев Враца под Околчица, а при аматьорите изпаднаха Черноморец Бс, Черноморец Бч, Марица Пд и Бдин.

Без наставник в момента е Спартак. Соколите обявиха раздяла с Росен Кирилов, а за поста се спрягат куп имена. За фаворит е смятан Любо Пенев, но и той самият сякаш е опция за доста тимове. За варненци е обсъждан и добре познатият у нас Бруно Акрапович, който наскоро бе освободен от Железничар Сараево.

Наставникът на Марек Танчо Калпаков намекна след последния кръг, че е възможно да си тръгне. Ако дупничани спечелят баража, това може и да се промени. Стана ясно и че Добруджа също ще се обърне към „борсата за треньори“. Тодор Киселчиков заяви след двубоя с Монтана, че още преди срещата му е било съобщено от ръководството, че няма да му бъде предложен нов договор.

Велислав Вуцов също обяви, че не се вижда в Янтра Габрово. Там ръководството още преди месец е започнало да търси нов наставник. Черноморец Бургас се отказа от Ангел Стойков след изпадането, а Ели Маркес си тръгва от Черноморец Балчик. Очаква се начело на акулите да застане Павел Алексиев.

Предстои да се разбере дали новакът Локо ГО ще има нов треньор. Въобще лятото ще е доста горещо откъм нови наставници за Втора лига. Такива се очаква да имат и дублиращите отбори на ЦСКА и Ботев Пд, заради които групата бе увеличена до 20 отбора.