Арда успя да влезе във форма именно в най-точния момент – за плейофната фаза. Две победи и три равенства в групата за седмо – десето място запазиха шансовете на кърджалийци за баража за Лигата на конференциите срещу ЦСКА.

Днес възпитаниците на Николай Киров-Белия гостуват на „Колежа“. Място, където специалистът записа една от най-славните си страници в треньорската кариера – купа и Суперкупа през 2017-а. Преди година Арда победи Ботев с 3:0 в Пловдив, пак в последен мач от плейофита, който гарантира баража срещу Левски, който обаче бе загубен на „Герена“ – 0:2. Сега обаче картината е малко по-различна. Кърджалийци имат точка пасив от ЦСКА 1948, който днес гостува в „Овча купел“. Именно Арда отказа белите от битката за ЛК, като го победи преди дни с 3:1.

„Радващо е, че след изравнителния гол на Славия в последния мач успяхме след това да стигнем до победата. Опитвам се да помагам с опита си. Много важни в тези битки са треньорите. И през миналата година бяхме една идея по-назад в класирането, но в плейофите записахме пет победи и един равен и отидохме на баража с Левски. Надявам се, че сега също ще успеем. Не всичко зависи от нас, но дано имаме късмет и пак да играем бараж“, каза централният защитник на Арда Пламен Крачунов. Той вече е на 35 години, като това е 12-ият отбор в кариерата му.