Ботев Враца е домакин на Марек в бараж за място в efbet Лига през сезон 2024/25. Двубоят ще се играе от 19:00 ч. на стадион "Христо Ботев" във Враца.

През тази година наредбата е различна от тази през предишните кампании и мачът е на стадиона на отбора, завършил 14-и в елита, а до момента се игра на неутрален терен.

Тимът на Христо Янев спечели с 1:0 в последния кръг срещу Берое у дома и така избегна директно изпадане. В интерес на истината, врачани се представиха много силно в плейофите и заслужиха да се борят за мястото си в елита. Ботев Враца записа три победи и две равенства в своите пет плейофни срещи. Сега тимът ще бъде уверен в шансовете си да надвие втородивизионния Марек и през следващия сезон отново да играе с топ отборите у нас.

Съставът на Марек завърши на трето място сезона във Втора лига, като остана с четири точки зад втория Септември София. Тимът от Дупница е допуснал само 1 загуба в изминалите 11 мача. Марек до последно беше в борбата за директна промоция, но изтърва победата срещу Септември на свой терен (1:1 с допуснат гол в добавеното време), а и падна от Спортист Своге (1:3) три кръга преди края.

В състава на Марек личат имена на не малко играчи с опит в елитната ни дивизия.