Бившият играч на Берое Себастиан Вия ще се завърне в Аржентина, където ще продължи кариерата си в местния Индепендиенте Ривадавия.

28-годишният колумбийски халф трябваше да подсили Лудогорец, но сделката пропадна, след като играчът предпочете да играе отново в Аржентина, където направи име в гранда Бока Хуниорс.

"Имахме разговори с играча и негов представител. Вече постигнахме устно споразумение, предполагам, че през следващата седмица сделката ще стане официална. След седмица го чакаме в Аржентина", заяви президентът на Индепендиенте Ривадавия Даниел Вила пред радио "Сплендид".

Себастиан Вия изигра 11 мача за Берое, в които вкара пет гола през пролетния полусезон на efbet Лига. 

Колумбиецът изигра повече от 170 мача за Бока Хуниорс в периода 2018-23 и помогна на тима да спечели няколко трофея. Вия обаче имаше сериозни проблеми извън терена, след като беше обвинен в домашно насилие от бившите си приятелки. 

Президентът на Индепендиенте отрече да има проблеми по този казус.

"Той има присъда от две години и един месец, пуснат е условно и може да влиза и напуска страната. Вярвам, че всеки има право на втори шанс. Всеки може да направи грешка и Вия заслужава да получи втори шанс“, каза президентът на Индепендиенте Ривадавия.

Според медиите в Аржентина обаче Себастиан Вия при завръщане в страната ще бъде изправен пред нов процес - този път за сексуално насилие. Срещу Вия има жалба от от 26-годишната Тамара Долдан, която го обвинява за случай от юни 2021 г. Въпреки че двете страни са постигнали устно споразумение, то все още не е одобрено от правосъдието.

Ако процесът бъде активиран отново и Вия бъде изпратен на съд, ако бъде признат за виновен, той може да бъде изпратен директно в затвора поради криминалното си досие.

Ако пристигането на Вия в Индепендиенте се осъществи, то ще бъде като свободен агент.