Нападателят Алекс Колев може да се счита за ново попълнение на Левски. 31-годишният национал ще бъде официално представен от сините в сряда, но не е изключено това да се случи още днес. Таранът получи по-дълга почивка заради участието си за България в контролите срещу Румъния (0:0) и Словения (1:1), където получи игрови минути от селекционера Илиан Илиев и в двете срещи.

В последните дни за правата на Колев е била получена оферта от южнокорейски клуб, твърди „Тема Спорт“. Категоричното желание на Алекс обаче е било да облече синята фланелка. Интересното е, че той никога не я е  носил, въпреки че е юноша на клуба. През миналия сезон стана голмайстор на елита – отбеляза 15 попадения. Сините ще платят за него 100 000 евро.

31-годишният таран бе смятан още преди края на изминалия шампионат за сигурен нов при столичани, но в битката за подписа му се включи и Ботев Пловдив, който предложи по-добри условия на играча. Ключова роля имаше както новият треньор Станислав Генчев, който работи с Колев доскоро в Крумовград, така и желанието на нападателя да облече екипа на столичани. Нападателят заяви наскоро, че най-добрият вариант за семейството му е да живее в София, тъй като едно от децата му през есента ще тръгне на училище.

Левски иска да привлече още един нападател. Става въпрос за Димитър Митков, както „Тема Спорт“ написа през миналата седмица. Таранът приключи с Локомотив София и може да пристигне на „Герена“ като свободен агент. Станислав Генчев познава отлично качествата му, защото двамата работиха заедно в Локомотив София.

Привличането му ще стане факт, ако се стигне до продажбата на Рикардиньо. Към бразилеца има сериозен интерес от чешкия Виктория Пилзен, руския Урал и клубове от Полша. Наскоро мениджърът на нападателя Филипе Бентанкур се срещна с изпълнителния директор на Левски Даниел Боримиров и е бил обсъждан евентуалният трансфер на футболиста.