Лудогорец Разград направи много важна крачка към титлата, след като надви Берое с 3:0 на своя стадион.

Двата отбора се изправиха един срещу друг в Разград в първия кръг от втория дял на шампионата, като домакините бяха по-добрият отбор на терена и закономерно победиха.

Берое бе с обновен състав и в него личаха имената на доста нови играчи, но това не помогна на гостите да се противопоставят на опонента си.

Първите две попадения за разградчани иначе бяха дело на Иван Стоянов, който се разписа в 55-ата и 60-ата минути. Третият гол бе реализиран от Емил Гъргоров, който бе точен в 78-ата минута.

След този мач Лудогорец е лидер в класирането с актив от 39 точки.

Срещата започна по-добре за Лудогорец и домакините натиснаха опонента си от първата минута.

Футболистите на гостите обаче не оставяха много празни пространства на играчите на Ивайло Петев и това до голяма степен затрудняваше милионерите от Разград.

В 18-ата минута разградчани направиха невероятен пропуск. Стоянов центрира и Марселиньо отклони топката, но Димо Бакалов не успя да я намери добре и пропусна да изведе домакините напред в резултата от страхотна голова позиция.

В следващите минути натискът на домакините продължи и в 29-ата минута те стигнаха до ново страхотно положение.

При това положение Минев изведе добре Гъргоров, но той не успя да мушне топката във вратата на Берое.

До края на полувремето не се стигна до нищо кой знае какво и в крайна сметка резултатът се запази при нулево реми на полувремето.

На почивката треньорът на домакините направи една смяна, пускайки в игра Михаил Александров, който замени Димо Бакалов.

Второто полувреме започна много добре за домакините и в 49-ата минута Марселиньо пропусна, след като бе намерен от Гъргоров по чудесен начин.

Все пак обаче домакините успяха да стигнат до чака очакваното попадение, което бе дело на Иван Стоянов в 55-ата минута.

Гъргоров направи отличен финт, след което Иван Стоянов отбеляза за 1:0 и даде преднина на своите.

Няколко минути по-късно домакините протестираха за дузпа, след като Марселиньо бе изблъскан от Везалов в наказателното поле. Такава обаче не бе отсъдена.

В 60-ата минута домакините удвоиха преднината си, като автор на гола отново стана Иван Стоянов. Той отбеляза красиво попадение от границата на наказателното поле.

Крайното 3:0 в тази среща оформи Емил Гъргоров, който бе точен в 78-ата минута с хубав удар от воле. До края не се стигна до повече голове и резултатът се запази.

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 3:0
1:0 Стоянов 55'
2:0 Стоянов 60'
3:0 Гъргоров 78'

ЛУДОГОРЕЦ: Голубович, Барт, Гулдан, Минев (81 - Витиня), Шоко, Генчев, Дяков, Марселиньо (65 - Кабаселе), Гъргоров, Бакалов (46 - Александров), Стоянов

БЕРОЕ: И. Иванов, Илиев, Дзаферович, Везало, Да Силва (73 - Еромоигбе), Велев, Овона, Каядо, Либераменто (73 - Абушев), Писаров (60 - Чипилов), Ангелов