Нов и сепермодерен стадион по европейски образец ще бъде издигнат на мястото на сегашния Раковски. Това предвижда собственикът на Левски Тодор Батков.

За инвестицията, която ще превърне западналия Раковски във втора база на синия тим, за необходими 30 милиона евро. Отделно 500 хиляди евро, които вече са подсигурени, Батков ще вложи в построяването на общежитие на стадион Георги Аспарухов, в което да живеят талантите от Детско-юношеската школа на тима.

Днес Левски ще изиграе поредната си контрора в Израел, където е на подготвителен лагер. Съперник на възпитаниците на Станамир Стоилов е Юрмала (Латвия). Участие в мача ще вземе Лусио Вагнер. Той се контузи по време на срещата срещу Металург (Донецк), но вече е възстановен.

"Мъри Стилов трябва да бъде най-точен в оценката си за състянието на Левски. Атмосферата в състава е страхотна. Моето мнение е, че отборът направи добра подготовка и съм оптимист за мачовете с Артмедия", заяви Тодор Батков. На 15 февруари неговите момчета ще гостуват на словенския тим в Търнава, а двубоят е от от 1/16-финалите на турнира за Купата на УЕФА.