Локомотив Варна спечели за втора поредна година Купата на България по хандбал за мъже, след като победи на финала в Бургас местния Фрегата с 28:21 (17:7). По този начин варненци дублираха трофея си от миналия сезон, когато триумфираха след победа отново над Фрегата на финалния турнир в Габрово.

Пред погледа на кмета на Бургас Димитър Николов младият отбор на Локомотив Варна показа страхотен дух и желание за победа. Тимът е лидер в класирането в “А” група, като само преди седмица допусна първата си загуба - 25:35 от Фрегата в зала “Младост” в Бургас. Днес обаче тимът на Никола Карастоянов показа, че е забравил за този мач. Локомотив спечели за 9-ти път в историята Купата на България, като само ЦСКА има повече - 10.

Домакините изиграха много слабо първо полувреме, за което голяма заслуга имаха и варненци. Младият тим на Локомотив играеше с огромно настроение и лекота, докато Фрегата така и не успя да влезе в ритъм. Домакините нямаха гол първите шест минути, след които Локо водеше с 2:0. Йордан Михайлов изравни резултата до 2:2, след което двата има си вкараха по един гол.

В този момент дойде невероятната серия на гостите. След много добри изпълнения на Бранимир Балчев и Тансер Юсню Локомотив Варна вкара 10 безответни гола и поведе с 13:3. Страхотни прояви на вратата имаше опитният Иван Иванов-Змея, който се отличи с прекрасни спасявания. Така краят на първото полувреме дойде при резултат 17:7 в полза на гостите от Варна.

През второто полувреме играта беше далеч по-равностойна, като домакините дори имаха своите шансове да обърнат мача. Фрегата направи серия от 5 поредни гола и скъси разликата до само 5 попадения - 20:25. В тези минути много силно игра Димитър Петков. До края на мача оставаха 7 минути, но бургазлии пропуснаха да накажат колебанията в играта на варненци. Така след 28:21 Локомотив Варна спечели Купата на България. 

Бранимир Балчев беше най-резултатен в срещата с 11 гола, а 5 за Локомотив добави Тансер Юсню. За Фрегата се отличиха Димитър Петков с 8 гола и Йордан Михайлов с 6.

В мача за трето място Добруджа победи с 36:19 (16:6) втородивизионния Шумен.

След изиграването на 4-те мача финалния турнир бяха връчени индивидуалните награди:

Голмайстор: Живко Георгиев (Добруджа) - 20 гола

Най-добър разпределител: Николай Начев (Шумен)

Най-добър вратар: Иван Иванов (Локомотив Варна)

Най-добър защитник: Димитър Асенов (Фрегата)