Отборът на Бъки спечели Купата на България по хандбал за жени след победа на финала с 32:23 над Свиленград-ПУ. Габровки изиграха страхотен мач в своята зала “Орловец”, която беше домакин на финалния турнир и взеха реванш за изгубения трофей през миналата година, когато бяха надиграни отново в Габрово от Етър’64.

Повече от 500 души в зала “Орловец”, сред които и кметът на община Свиленград инж. Георги Манолов, станаха свидетели на много оспорван двубой, в който домакините показаха повече желание за победата и заслужено я спечелиха.

Гостите от Свиленград започнаха по-добре срещата и поведоха с 3 гола разлика при 4:1. В тези минути много силни прояви имаше вратарката на Бъки Моника Тодорова, която спаси три поредни дузпи и не позволи резултата да нарасне. В средата на първото полувреме Свиленград-ПУ поведе с 10:5, но след това габровки влязоха в ритъм и започнаха да скъсяват разликата. Бъки поведе за първи път в срещата при 14:13. Последва ново изравняване на резултата, а с гол на Боговеста Йосифова стотни преди края Бъки се оттегли на почивка с преднина от едно попадение - 15:14.

Бъки водеше в резултата през по-голямата част на полувреме, като Свиленград-Пу успя да изравни при 18:18. Домакините все пак показаха по-здрави нерви и подкрепяни от повече от 500 човека в зала “Орловец” успяха да дръпнат в резултата с 5 гола при 28:23. До края на срещата оставаха 4 минути, в които Бъки запази преднината си и триумфира с Купата.

Голям мач за победителките направи Лора Сарандева, която приключи с 15 гола. Боговеста Йосифова добави още 7. Вратарката Моника Тодорова пък се отличи с няколко невероятни спасявания. За Свиленград-ПУ над всички отново беше Стефка Агова с 11 гола.

В мача за третото място Етър’64 нямаше проблем срещу Шумен’98 и стигна до успеха след 26:22. Десислава Кръстева вкара 8 гола за победителките, а Мария Йорданова се отчете с 6. За Шумен’98 14 реализира Кристина Сабо.

След края на турнира бяха раздадени и индивидуалните награди:

Най-добър вратар: Гергана Александрова (Свиленград-ПУ)

Най-полезен играч: Десислава Кръстева (Етър’64)

Най-добър защитник: Лора Сарандева (Бъки)

Голмайстор на турнира: Стефка Агова (Свиленград-ПУ)— 30 гола