Боряна Калейн се класира на трето място във финала на лента на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Калейн се представи солидно и получи 19.750 точки, с което заслужи втори бронзов медал от индивидуалната надпревара на отделните уреди, след като по-рано днес тя завърши трета и на топка.

Така Калейн завършва континенталния шампионат с три бронзови отличия, след като вчера помогна на България да завърши на трето място в отборното състезание. Другата българка във финала на лента Катрин Тасева допусна доста грешки при изпълнението си и остана на последното осмо място със 17.750.

Дина Аверина от Русия беше най-добра с 20.400 и взе второ злато за деня след триумфа си на обръч. Среброто заслужи друга рускиня Александра Солдатова с 20.300 точки.

"Смятам, че беше едно много силно състезание за мен. Можех да си спестя грешката на обръч, но тя дойде по-скоро от невнимание. Като цяло съм доволна от представянето си. Радващо е, че имам развитие. Чувствам се малко по-осъзната вече и знам, че всичко зависи от мен", коментира в ефира на БНТ Калейн.

Президентът на БФХГ Илиана Раева също беше доволна от спечелените три отличия на шампионата.

"Много съм доволна от това, което показваме като качества, възможности, разнообразие, оценки. Вярвам, че вървим по правилния път и ни предстоят още по-големи успехи. Поздравявам Боряна Калейн за едно изключително Европейско първенство, което направи, както и Невяна (Владинова) и Катрин (Тасева). Надявам се Боряна, като видя, че може да печели, да стане още по-силна".

"Тя много обича състезанията. Амбициите ни са големи. Основната ни задача за Световното първенство е две гимнастички с квоти за Олимпиадата, да покажем силна игра, да спечелим медали", каза Раева.