Световната легенда в кикбокса Петер Артс е направил 12-минутен филм за България, който бе споделен днес в личния му влог в YouTube, съобщава boec.bg.

Трикратният шампион на К-1 Гран При в тежка категория бе специален гост и един от инструкторите по време на 13-ия Международен летен лагер по карате киокушин в Камчия, както и на третото издание на професионалната бойна гала верига SENSHI. Грандиозното събитие от календара на Българската карате киокушин федерация се проведе в началото на месеца.

Артс и друга една световна знаменитост в кикбокса – Семи Шилт, в продължение на една седмица предаваха своите знания и умения на бойците, които участваха в лагера. Двамата провеждаха двуразови тренироки в спортния комплекс в Камчия.

„Холандският дървосекач“ водеше и няколко от своите топ бойци – 22-годишният Иляс Букаюа, Томас Дуве, японецът Юта Учида и Бадр Фердаус.  Петер Артс, който има зад гърба си впечатляващите 106 победи, от които 79 с нокаут, и само 35 загуби като професионалист, влезе и в ролята на коментатор и съдия по време на SENSHI.

Любопитното видео, което Петер Артс е направил от престоя си в Камчия и Варна, може да видиту тук: