И тримата ни борци днес не успяха да спечелят квоти за олимпийските игри Токио 2020. На старта при 97-килограмовите на класическия стил световният вицешампион Кирил Милов загуби от иранеца Мохамадхади Сарави с 3:7. Съперникът му обаче не успя да стигна финал и българското участие приключи.

Същата съдба имаше и натурализираният у нас египтянин Тарек Абделслам (87). Еврошампионът от 2017-а бе спрян от бронзовия олимпийски медалист Денис Кудла (Германия) - 1:3.

Близо до успеха бе Дейвид Димитров. В категория до 67 кг той записа две победи - над индиеца Маниш Маниш с 10:1, а на осминафиналите се справи и с американеца Елис Колман с 5:0. Но на четвъртфиналите бе спрян от Фредрик Беренюк (Дания) - 0:6. Скандинавецът обаче не успя да преодолее Артьом Сурков (Русия), №1 в света и Европа за 2018-а - туш. Така Димитров също не продължи в репешажите за бронза. 

Само първите 5-има борци във всяка категория взимат квоти за олимпиадата. Догодина последната квалификация за Токио 2020 ще бъде в София и тогава националите също ще имат шанс да атакуват визите.

Утре на тепиха излизат Иво Ангелов (60 кг), Даниел Александров (77 кг), Милослав Методиев (130). Категориите им са олимпийски. 

А по-късно днес Айк Мнацаканян ще се бори за бронза при 72-килограмовите срещу Михаел Видмайер (Германия). Категорията е неолимпийска.