Възвърналият световните си титли Антъни Джошуа за пореден път намекна, че може да пренебрегне възможността за провеждане на мач срещу Кубрат Пулев.

Британецът и агентът му Еди Хърн упорито се стремят да избягат от мач с Кобрата, който според тях не е достатъчно атрактивен за големите спонсори. Пулев обаче е задължителен претендент на IBF и Джошуа трябва да се бие с българина или да ованканти шампионския пояс на тази федерация.

След победата си над Анди Руис в Саудитска Арабия, при която Ей Джей си върна шампионските титли, британецът е длъжен да проведе мачове с Кобрата и Александър Усик, който пък е претендент за пояса на WBO. От екипа на Джошуа протакат, прехвърляйки топката на IBF и WBO, които да определят кой от техните боксьори пръв да излезе срещу шампиона.

"Не ми харесва вариант с овакантяване на титла, защото е много трудно да събереш всички тези пояси, а аз ги държа толкова много години. Да ги освободя заради боксовите политики би било досадно, но някои неща са извън моя контрол. Ако загубя една титла, знам, че ще си я върна", заяви 30-годишният Джошуа.