Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира ремонтните дейности на футболно игрище в Габрово. Кралев, кметът на града Таня Христова и директорът на "Общински спортни имоти" Росица Бакърджиева посетиха спортния комплекс "Христо Ботев".

Там се извършва подмяна на изкуствената тревна настилка на едно от помощните игрища. Проектът е на стойност 238 763, 23 лв. и е изцяло финансиран от ММС с цел модернизиране на спортната база и привеждането й в съответствие с националните и международни стандарти.

Теренът, който е със стандартни размери, ще бъде затревен с най-висок клас настилка, одобрена от ФИФА, която ще пристигне от Италия. Ще бъдат монтирани и нови футболни врати.

Игрището на спортен комплекс "Христо Ботев" се използва целогодишно за тренировки от тима на Янтра Габрово, който през тази година се завърна сред професионалистите. От следващия сезон местният отбор ще играе във Втора лига на България.

На него заниманията си провеждат и играчите от детско-юношеската школа. Игрището се използва и за официални срещи при подрастващите, турнири и различни спортни прояви на местно и национално ниво. Очаква се ремонтните дейности да приключат в началото на месец юни.