Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Велико Търново и инспектира спортните зали, разположени в северния сектор на стадион "Ивайло".

Основният им ремонт е сред приоритетите на Община Велико Търново и Министерството на младежта и спорта, като за обновяването им вече е разработен проект с конкретните мерки и дейности.

Инвестиционното намерение е внесено в ММС, а стойността му е за около 400 000 лева.

В спортните зали се готвят състезатели по бокс, борба и вдигане на тежести. Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев и директорът на Общинско предприятие "Спортни имоти и прояви" Петко Павлов  запознаха Кралев в детайли както със състоянието на залите, така и с необходимите ремонтни дейности.

Министърът потвърди ангажимента, поет през есента на миналата година, че се предприемат необходимите действия и ще бъдат осигурени средства за поетапен ремонт на материалната база, който ще започне още през лятото. Целта е да бъдат осигурени оптимални условия за подготовка на състезателите, използващи северните зали в Спортен комплекс "Ивайло" така, както ги имат тези в южните зали.

Министърът на младежта и спорта бе изненадан приятно от проф. Камарашев, който е и председател на Управителния съвет на футболния "Етър", с виолетова фланелка на клуба.