Преди дни стана ясно, че Антъни Иванов, най-добрият български плувец, се е заразил с коронавирус. Днес той казва, че е добре, а COVID-19 категорично няма да сложи край на кариерата му. 

"Имах температура точно един ден. Лекувах се вкъщи първоначално, но после постъпих в болница, за да може специалистите да ми обърнат повече внимание, но не съм имал никакви проблеми и всичко мина нормално. Не очаквах толкова лесно да премина през вируса. Може би, ако се хване в начална фаза, не е толкова опасен", разказа Иванов пред БНТ, цитиран от Dnes.bg.

Той настоя, че няма идея откъде се е заразил, въпреки първоначалните твърдения, че вероятно това е станало на абитуриентския бал на приятелката му.

"Може да е станало навсякъде, но да – сред зрелостниците има доста заразени. Говори се, че директорът на училището, на което бяхме на бал, е донесъл заразата, понеже е бил на почивка в Гърция преди това. Не знам кое и доколко е вярно", каза той.

"Бяхме по 6-7 човека на маса, не е е имало струпване на хора, бяха взети всички мерки, по дансинга нямаше също много хора. Не мисля, че сме подценявали ситуацията, имаше хора с маски, миеха си ръцете. Имаше страх у много хора", настоя още той.

Приятелката на Антъни също е с положителна проба за COVID-19, но и тя няма симптоми.

Самият той все още е в болница и очаква да му направят повторни тестове за наличието на вируса в организма му.

Плувецът бе категоричен, че коронавирусът няма да сложи край на неговата състезателна кариера.

"Имам година до Олимпиадата, не мисля, че една седмица нетрениране ще ми се отрази. Искам да се обърна към недоброжелателите: Няма да приключа с плуването, продължаваме да се готвим и се надяваме всичко да е наред", заключи Антъни Иванов.