Най-добрият ни джудист Ивайло Иванов спечели сребърен медал на Европейското първенство в категория до 81 килограма. Българинът беше блестящ до финала на турнира, провеждащ се в Прага, Чехия.

В спора за златото той беше спрян от Тато Григалашвили. Схватката беше кратка след бързо вадзари и ипон само 44 секунди след началото. Грузинецът е считан за „Дете чудо“, като рядко някой има аргументи срещу него на татамито.

До момента Тато няма нито една загуба за 2020 година. В рамките на по-малко от две седмици спечели Европейското първенство за младежи под 23 години и сега това за мъже.

В последния престижен турнир преди пандемията Григалашвили смаза конкуренцията при мъжете, грабвайки злато на Големия шлем в Дюселдорф. Грузинецът е 12-и в световната ранглиста месеци след дебюта си при мъжете. Ивайло Иванов беше 17-и в класирането преди първенството в Прага.

Представителят на ЦСКА остави много добри впечатления на чешка земя по-рано днес. Ивайло спечели четири мача на континенталния шампионат и малко не му достигна да се поздрави със златото. Това е първи медал за България от турнира.

Националът ни показа, че дългото отсъствие заради пандемията не му е попречило да се представя на толкова високо ниво. Той е световен шампион за военни от 2019 година. Отдавна си осигури квота за Олимпийските игри в Токио.