Боряна Калейн се пребори за сребърното отличие в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. След като водеше през първия ден, днес грацията не успя да изиграе всичко заложено в композициите си и с оценки 25.450 на бухалки и 21.450 на лента се нареди на второ място, само с две десети разлика от първото място.

Първа стана израелката Линой Ашрам, която също допусна грешки на двата традиционно по-трудни уреда. Тя получи оценки от 25.750 на бухалки и 21.350 на лента, с които грабна златния медал. 

Бронзовото отличие завоюва представителката на Беларус Алина Харнаско, с общ сбор на четирите си съчетания от 96.150.

Другата българка в състезанието - Катрин Тасева, днес игра много по-освободено и уверено и получи оценка 25.050 на бухалки със 17.200 за трудност. Грацията изигра много силно съчетанието си с лента по музика от филма “Великият Гетсби” и бе оценена с 20.100. Катрин се класира на пето място в многобоя. 

Надпреварата продължава с изиграванията на вторите съчетания при ансамблите. Вчера българките в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха рекордно висока оценка от 44.150 за композицията си с 5 топки по музика на Стоян Янкулов - Стунджи и Елица Тодорова. Момичетата оглавиха класирането в многобоя след първия ден, като оставиха след себе си отборите на Япония и Азербайджан. Днес очакваме тяхното изпълнение с три обръча и два чифта бухалки по музика от балета Спартак. 

Финалите на отделните уреди в индивидуалната надпревара и при ансамблите ще се играят утре. Боряна Калейн ще играе на всичките четири уреда, а Катрин Тасева - на топка и бухалки.

Вероника Тонева, Bloomberg TV Bulgaria, специално за Gol.bg