В щангите отново вдигнаха ръце от двукратната европейска вицешампионка Ивана Петрова, научи „Мач Телеграф“. Талантливата 20-годишна състезателка от Търговище не е влизала на лагер с националния отбор след европейското в Москва, където стана втора в категория 45 кг.

Тя не е и сред момичетата, които сега се готвят за световното в Ташкент през декември. България е заявила само две жени за това първенство – Надежда Мей Нгуен и Мая Иванова. Заявени са и 7 мъже.

Както е известно, Петрова, която е възпитаничка на треньора Илиан Събев, има още едно сребро от първенство на Стария континент – това в Батуми през 2019 година. Според хора от „кухнята“ на щангите спортът вече не е първи приоритет на Петрова и тя се е отдала на други неща.

Както е известно, нейните права бяха спрени от федерацията от края на 2019-а до средата на 2020-а заради лоша дисциплина, но след това тя бе реабилитирана и дори взе сребро на европейското първенство в Москва през април 2021-ва.

Не е ясно обаче дали сега ще бъде даден още един шанс на талантливата Ивана, ако поиска отново да се върне в националния тим.