Когато през пролетта на миналата година COVID пандемията достигна до Европа и Северна Америка и така драматично преобърна живота ни, едно от нещата, които замряха бяха спортните събития. Освен мъка за феновете обаче, спирането на футболните шампионати и останалите турнири и състезания, здраво изпъна нервите на всички букмейкъри по света.  

Небивалата липса на събития и пазари вкара хазартните компании и любителите на спортните залози в трескаво търсене на решение. И както често се случва, решението се оказа съвсем близо, добре известно и налично от години. Решението бяха… виртуалните спортове.

И стана така, че близо половин век след първите опити за компютърна симулация на спортни събития, публиката масово откри неочаквания им чар. Нещо повече – за няколко славни месеца, те бяха почти единствената утеха на любителите на спортните залози. Затова едва ли е учудващо, че много от играчите на сайтове като winbet.bg, които за първи път опитаха от бързината, нон-стоп екшъна и разнообразието на виртуалните спортове, продължиха да залагат на тях дори след като футболът и другите спортове се завърнаха в „реалния“ живот.

Виртуалните спортове представляват компютърно моделирана игра, чийто изход се изчислява от сложен математически алгоритъм, в който са заложени реални статистически данни за спортове и спортисти от истинския живот. Основното при него е, че всяко събитие се проиграва десетки хиляди пъти, за да бъде снижена до почти абсолютната нула степента на случайност и да се осигури максимално реалистично изживяване.

Благодарение на все по-напредничавите технологии за 3D графика и звук, виртуалните спортове предлагат и великолепна визуализация на почти всеки спорт, която потребителите могат да гледат еднакво удобно както на компютър, така и на екрана на мобилния си телефон.

Но когато става дума за спортни залози, най-важното остава какви спортове и състезания и къде могат да бъдат открити. Повечето от популярните онлайн казино сайтове по света предлагат селекции от виртуални спортове, а в България сайтът на Winbet е доста добра отправна точка ако искате да изследвате и да се позабавлявате с тях.

Сайтът всъщност предлага една от най-интересните и разнообразни колекции от предложения за онлайн залагания на виртуални спортове на българския пазар. Във всеки един момент от денонощието там можете да откриете футбол, бейзбол, тенис, моторни спортове, баскетбол, конни надбягвания и гонки с кучета. А що се отнася до спортни залози, възможностите са практически неотличими от тези, които ще откриете в реалния спорт. За футбол, например, можете да залагате на победител в мача, на точен резултат, общо голове в мача, с хендикап и т.н.

Но има и няколко съществени разлики със залозите на реални спортни събития и за мнозина, именно в тях именно се крие въпросният, доста неочакван чар на виртуалните спортове. За разлика от реален футболен мач, който върви 90 минути плюс добавеното време, виртуалното му издание трае броени минути. На всеки 220 секунди стартира нова среща и по този начин за едно денонощие се изиграват няколкостотин. На практика, за три часа и половина можете да видите пред очите си как минават мачовете като за цял сезон във Висшата лига на Англия, който иначе се точи в продължение на девет месеца, с неизбежните паузи за мачове на националните отбори! И пореди да сте попитали, да – в някои случаи, можете да наблюдавате и залагате на пълна, дословна симулация на спортни турнири, шампионати и лиги от Европа и света.

Турнирите по виртуални спортове се провеждат 24 часа на ден. Без значение в коя част на денонощието изпитате нужда да пробвате уменията си в поставянето на футболни залози, гарантирано ще намерите отлични предложения. Дори да сте абсолютен новак и да не разбирате из основи конкретния спорт, дори да не следите всеки ден новините около него, вие няма да сте в по-неизгодно положение спрямо онези, които стават и лягат с любимия си спорт. Навярно заради това, те се ползват с голяма популярност и сред дамите.

И не на последно място: Виртуалните спортове са абсолютно неподкупни и изходът не се влияе от външни фактори. В историята няма регистриран случай виртуален тенисист да е получил подкуп, за да повлияе на изхода от мача си. В реалния свят изкушението е голямо и редовно има поддали се на съблазънта, но при виртуалните спортове, генераторът на случайни числа гарантира пълното истинност на случващото се.

Много играчи дори твърдят, че това са спортните залози в най-чистия им вид, изчистени от външни въздействия и непредвидими за залагащите събития. Твърдението може би е спорно или поне пресилено, но със сигурност не е лишено от логика.

Виртуалните спортове едва ли скоро ще изместят истинския спорт от сърцата на феновете и любителите на онлайн залози, но определено внасят много допълнителен колорит, разнообразие и различно изживяване за играчите, така че със сигурност си струва от време навреме да опитате от неочаквания им чар.