Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира скорошния си скандал с новия  министър на спорта Радостин Василев. Съпругата на Наско Сираков се извини на новия ръководител на спорта в България. Тя разкри и подробности от помирителната им среща.

"Истината е, че с министъра сме от едната страна на барикадата. Президентите на федерациите трябва да работим с министъра на спорта. При нас няма значение дали са сини или червени. Има делегиран бюджет, който трябва да се даде на федерациите.

Аз съм работила с 5-6 министъра и никога не съм имала проблем, както и 90% от колегите. Ние трябва да работим и да гледаме в една посока. Всичко беше много бързо за 3 часа. Постъпи мъжки и се извини, покани ме в кабинета му, изслушах го и аз му се извиних. Обсъдихме важни неща за бъдещето. Вярвам, че този млад човек с огромна енергия афишира желанието да направи много неща за спорта и аз ще му повярвам", каза Раева в предаването  "120 минути" по bTV.

Тя призова новото правителство да направи спорта държавна политика. Освен това смята, че бюджетът, който е предвиден за спорта, трябва да бъде доста по-различен.

"Винаги може да е по-добре. Те (б. ред. - олимпийските шампионки от ансамбъла) получиха 250 000 лв. Мога да кажа, че нашите спортисти са добре платени, но смятам, че бюджетът за спорта трябва да е по-различен. Бюджетът зависи от успехите, а моята работа е да работя добре с всеки министър.", обяви Раева.

"Нещо генерално се е променило в мен, тъй като много често плача. Мога да се разплача от всичко, а аз съм човек, който е забранил в залата да се плаче. Като състезател никога не съм плакала, но сега плача за всичко - и красиво, и тъжно. Явно имам много неизплакани сълзи", сподели половинката на Наско Сираков.