Британският вестник „The Times „съобщи, че Кремъл изпратил 400 наемници в Киев, за да убият украинския президент Владимир Зеленски и членове на неговото правителство, за да отслабят враговете си и да направят незабавен преход, в случай че Москва превземе столицата на страната.

Според британския вестник, цитиран от „Труд“,  Путин е съставил "черен списък" с 23-ма души, които трябва да бъдат елиминирани, включително и бившите боксьори - братята Кличко. Виталий е кмет на Киев от 2014 г., а Владимир, зачислен в украинската армия, не се разделя с брат си тези дни. Освен всичко друго, и двамата се възползват от популярността си, за да положат усилия и да поискат помощ по целия свят публично.

Двамата бивши световни шампиони в тежка категория живеят с оръжие в ръка от дни, както и други велики бойци като Василий Ломаченко и Александър Усик, които вече са в страната си с пушка в ръка.

Списъкът за ликвидирането им бил даден на т.нар. „Група на Вагнер“, специален отряд за ликвидация. Тази група била нито повече, нито по-малко частна полиция, водена от близък съюзник на президента Путин, който довел наемници от Африка през януари с мисията да „обезглави“ правителството на Зеленски в замяна на добра сума пари.

Украинското правителство било информирано за тази мисия в събота сутринта и часове по-късно Киев обяви 36-часов полицейски час в търсене на тези милиционери.