По шампионски, с венци и много цветя бяха посрещнати от близки и приятели призьорите от Eвропейското първенство по борба в Будапеща. На шампионата Кирил Милов спечели първата си титла в кариерата, като ликува при 97-килограмовите на класическия стил. 20-годишният Едмонд Назарян се окичи със сребро в категория до 60 кг, а Айк Мнацаканян (77 кг) грабна бронза.

"Чувството не можеш да го опишеш и особено аз бях последна среща на състезанието и да чуем химна на закриването беше уникално. Не можеш да го пишеш с думи. Този труд, който полагаш в залата и тези лишения, и когато стъпиш на стълбичката разбираш, че всичко си в заслужавало. Надявам се да съм пример за младите, да не се отказват от мечтите си и да ги преследват докрай, защото мечите им един ден може да станат реалност. Този медал искам да го посветя на абсолютно всички българи и на всички, които ме подкрепиха", каза европейският шампион Милов, цитиран от БТА.

Назарян също беше доволен от постигнатото.

"За мен това беше първо участие на Европейско първенство на горна категория, наистина не успя да си постигна целта - златото, но това за мен пак е голямо постижение на финал, на мъже, олимпийска категория, по-важна, за мен по-амбициозна . . . Дадох всичко от себе си и съм доволен от това, което направих. Засега съм на това ниво, но другия път ще се постарая да се представим още по-добре. На мен не ми достигна физическа подготовка, опит и ми трябва малко време. Центурът си ми е коронната хватка, баща ми и треньорът ми Емил Иванов ме учат на нея. Много сме я тренирали, двамата са ми помогнали да я усъвършенствам. Някъде 3-4 години я тренираме и засега е добре", заяви Едмонд Назарян, син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян.

Армен сподели, че синът му има голямо сърце, а с повече физическа подготовка след време ще може да покорява големите върхове.